Praktische info


boretti

De Classico Boretti is al jaren een begrip onder de Nederlandse fietstoertochten.
Deze Italiaans getinte tocht met prachtige routes over de Utrechtste Heuvelrug en start/finish in Rhenen viert op zaterdag 6 mei 2017 het 10-jarige jubileum.

In de afgelopen 10 jaar is de Classico Boretti uitgegroeid tot een van de populairste wielertoertochten,
bekend om o.a. het felbegeerde unieke gratis wielershirt en de gratis Pasta Party na afloop.

Inschrijven voor de Classico Boretti op zaterdag 5 mei 2018 is nog niet mogelijk.

Tarieven inschrijving (individueel):

Routes 65 t/m 165 km Familietocht NTFU-leden
Voorinschrijving t/m 30 april incl. wielershirt en pastamaaltijd € 28,- p.p. € 10,- p.p.* € 25,- p.p.
1 t/m 6 mei incl. pastamaaltijd € 30,- p.p. € 12,- p.p.* € 30,- p.p.

* Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meedoen aan de familietocht 30 km. Bij de familietocht is geen wielershirt inbegrepen.

Tarieven inschrijving (teams 10-50 pers.):

€ 26,- p.p.
€ 23,- p.p. voor NTFU-leden
Inschrijving is gesloten

Tarieven voorinschrijving (businessteam v.a. 8 pers.):

€ 75,- p.p.
€ 72,- voor NTFU-leden
Inschrijving is gesloten

Optioneel:

€ 49,- Jubileum koersbroek
€ 4,99 HD video
€ 10,- wielershirt vanaf 1 mei

LET OP: Het is niet meer mogelijk om te kiezen voor vooraf toezenden van het Classico Boretti 2017 wielershirt tegen portokosten. Het wielershirt ligt op 6 mei 2017 voor je klaar. 

 • ‘Limited Edition’ Boretti jubileum wielershirt (bij inschrijving tot en met 30 april)
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Zadelpensticker met chip
 • Uitgebreide deelnemersinformatie
 • Uitgepijlde routes
 • Uitstekende verzorgingsposten met eten en drinken
 • Technische assistentie
 • Medische assistentie
 • Bewaakte fietsenstalling na afloop
 • Videoservice
 • Pasta Party met pastamaaltijd na afloop
 • Muziek

Maak je outfit helemaal compleet met de Boretti jubileum koersbroek. Bekijk hier de maattabel. Deze kun je helaas niet meer bij je inschrijving bestellen. Het is niet mogelijk om de koersbroek te ruilen.

classico-boretti-koersbroek

De Classico Boretti gaat op zaterdag 6 mei 2017 van start vanaf de toplocatie Recreatiepark Kwintelooyen in Rhenen. Een deel van Kwintelooyen is beschermd natuurgebied. Vanuit Rhenen loopt het prachtige parcours met vele beklimmingen over de Utrechtste Heuvelrug. Natuurlijk rijd je de Grebbeberg, de Amerongse berg en de Posbank, maar ook mag de Italiaanse weg (beklimming van 7%) met deze Italiaanse sfeer niet ontbreken! Er zijn routes van 30, 65, 115 en 165 km.

De volledige routes met hellingen en bevoorradingen kun je hier terugvinden.

De GPX routes van 2017 kun je hier online downloaden.

De starttijden van de verschillende afstanden zijn:
30 km: 08.00 – 11.00 uur (familietocht)
65 km: 08.00 – 11.00 uur
115 km: 07.15 – 10.00 uur
165 km: 07.15 – 10.00 uur

De inschrijfbalies zijn open vanaf 7.00 uur.

Gelieve enkel te parkeren op de voorziene parkeerplaats! Deelnemers kunnen gratis parkeren op een grote parkeerplaats aan de Provinciale weg – N233, vlakbij het terrein van de start-/finishlocatie. Deze wordt aangegeven met tekstborden langs de aanvoerwegen. Vanaf hier fiets of loop je naar het start- en finishterrein. Hier is een bewaakte fietsenstalling aanwezig. De parkings voor fiets en auto zijn beide geopend tot 17.00 uur. Parkeren langs de N233 is niet toegelaten.

 

Recreatiepark Kwintelooyen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Veenendaal-West is het 3,5 kilometer fietsen en station Rhenen ligt ruim 5 kilometer van de start/finishlocatie. Bij de start/finish is een bewaakte fietsenstalling aanwezig.
Je kunt op zaterdag 6 mei 2017 starten tussen 7.15 uur en 11.00 uur. De start en de finish zijn gelegen op het Recreatiepark Kwintelooyen. Deelnemers zijn verplicht om hun zadelpensticker te bevestigen aan de fiets. De finish sluit om 16.00 uur.
Heb je problemen met je fiets of ondersteuning nodig, dan kun je steeds beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat ook op de infokaart die je bij jouw startbescheiden ontvangt. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt.
Voor de start kun je de ‘Limited Edition’ Boretti wielershirt 2017 ophalen mits je je voor 1 mei hebt ingeschreven en je niet gekozen hebt voor de optie portokosten en vooraf toezenden. Heb je gekozen voor vooraf toezenden, dan ontvang je het shirt enkele weken voor het evenement per post (alleen binnen Nederland, 19 april eerste verzending en 28 april tweede verzending). Controleer via de maattabel welke maat (XXS t/m XXXL) geschikt is. Het wielershirt ruilen van maat is ter plaatse in beperkte mate mogelijk en zolang de voorraad strekt. Het gratis wielershirt wordt enkel verstrekt en/of nagezonden als je daadwerkelijk aan de start bent verschenen.

Bij terugkomst kun je daar genieten van een welverdiende pasta. De bevoorrading en pasta wordt verstrekt op vertoon van een Boretti polsbandje.


cbshirt2017-6bc435

Heb je gekozen voor vooraf toezenden, dan worden jouw startbescheiden op 19 april (eerste verzending) en 28 april (tweede verzending) per post toegestuurd (alleen binnen Nederland). Met jouw startpakket kun je zaterdag 6 mei direct starten.

Indien je niet voor deze optie gekozen hebt, kun je jouw startbescheiden ophalen op vertoon van deze bevestigingsmail op vrijdag 5 mei tussen 16.00 en 20.00 uur of op zaterdag 6 mei vanaf 7.00 uur op het recreatieterrein in Kwintelooyen.

Als deelnemer dien je op de hoogte te zijn van de reglementen van dit evenement.

De Classico Boretti laat ook dit jaar je fietsprestaties vastleggen door maar liefst 15 HD camera’s! Deze camera’s staan op diverse punten langs het parcours. De videoregistratie vindt plaats door middel van een chip bevestigd aan een zadelpensticker. Na het evenement krijgt iedere deelnemer een persoonlijke mail met zijn of haar video link. Zodra de link wordt geactiveerd, word je direct doorgestuurd naar je persoonlijke Classico Boretti videofilm. Deze video in SD-kwaliteit (standaard) is gratis online te bekijken en te delen met vrienden via Facebook & Twitter.

Video in HD
De persoonlijke video is ook in HD beschikbaar en kan in dat geval worden gedownload en opgeslagen. Deze video kan na de tocht gedeeld worden via Facebook & Twitter. Het is niet meer mogelijk om de video in HD te bestellen.

Houd je e-mailbox dus in de gaten voor de mail met inschrijvingslink voor deze speciale videoregistratie. Dan kun je volop nagenieten van deze toertocht in Italiaanse sfeer.

Bekijk en bestel via de Boretti Shop wielerkleding en sporttaccessoires.