Event info

Deze pagina bevat informatie over de 15e editie van de Classico Boretti op 13 mei 2023.

Op zaterdag 13 mei staat de 15e editie van de Classico Boretti op de agenda. Waan je een dag in Italiaanse sferen met de mooiste routes over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Onderweg passeer je de fotogenieke Posbank en wordt de Amerongse Berg, bekend van de Vuelta, beklommen. Met afstanden van 65 tot 200km, kan echt iedereen meedoen aan deze gezellige klassieker. 

Je fietst over paden die ooit onderdeel uitmaakten van de Giro d’Italia. De tocht is compleet verzorgd inclusief verzorgingspunten met sportvoeding onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan met je fiets, helm en fietsoutfit. Voor dat laatste wordt trouwens ook gezorgd: bij de inschrijving zit een limited edition AGU wielershirt ter waarde van €35,- inbegrepen.

Bij de finish kan het genieten echt beginnen met de heerlijke pasta’s en BBQ-gerechten van Boretti. Een portie authentieke Italiaanse Trattoria Boretti pasta zit inbegrepen bij je startbewijs.

GOED VOORBEREID

• Maak vooraf je fiets gereed
• Vul thuis je bidon(s) voor de eerste kilometers
• Bekijk vooraf het weerbericht en pas je kleding hierop aan
• Heb je de startbescheiden thuis ontvangen? Bevestig dan thuis alvast je stuurbordje en trek je Boretti shirt aan.

 


PROGRAMMA

Tijd Activiteit
7.30 – 8.15 uur Startwaves 200 km
7.30 – 8.30 uur Startwaves 170 km
7.30 – 11.15 uur           Startwaves 115 km
11.15 – 12.00 uur Startwaves 65 km
12.00 – 12.15 uur Startwave 15 km (familietocht)
Vanaf 8.00 uur Startwaves groepen alle afstanden
17.00 uur Sluiting finish
18.00 uur Sluiting parkeerterreinen 

Onder voorbehoud van wijzigingen.

STARTEN IN WAVES

De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke wave je wilt starten. Wil je wijzigen van wave, dan kun je dit zelf aanpassen (door in te loggen op jouw dashboard), mits de gewenste startwave nog niet is uitverkocht.

STARTBESCHEIDEN

De startbescheiden inclusief het bij de inschrijving inbegrepen Limited Edition Boretti - AGU Wielershirt worden vooraf toegestuurd. Deze kun je in de week voorafgaand aan de Classico Boretti op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen op jouw dashboard.


START- EN FINISHLOCATIE

De start en finish zijn in Ede bij het Plantion. Het adres is Wellensiekstraat 4, 6718 XZ, Ede. Parkeren kan worden gedaan op de omliggende parkeerterreinen.  Hier kan gratis worden geparkeerd. Deelnemers ontvangen via de mail het adres van het parkeerterrein. 

Alle informatie over bereikbaarheid 


VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je je energieniveau een boost geven met onder andere koeken, vers fruit, sportdrank en sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Arnhem
Op de routes van 115, 170 en 200 km
Open van 8.30 – 13.00u
Locatie: IPC Groene Ruimte - Koningsweg 35, 6816 TG Arnhem

Verzorgingspost 2: Beekbergen
Op de route van 200 km
Open van 9.30 – 12.00u
Locatie: Stoppelbergweg 63, Beekbergen

Verzorgingspost 3: Arnhem
Op de routes van 170 en 200 km
Open van 10.00 – 13.30u
Locatie: Daam Fockemalaan 5, 6815 DL Arnhem

Verzorgingspost 4: Rhenen
Op alle routes
Open van 10.00 – 15.45u
Locatie: Utrechtsestraatweg 230, 3911 TX Rhenen


UNIEK BORETTI - AGU WIELERSHIRT INBEGREPEN

Als deelnemer van de Classico Boretti ontvang je ook dit jaar weer een schitterend Boretti wielershirt van AGU. 

De getailleerde pasvorm is gebaseerd op sporters en dient strak om het lijf te worden gedragen. Mocht je jouw bovenkleding graag wat ruimer dragen, dan adviseren we een maat groter te bestellen dan je doorgaans hebt. Je kunt de maattabellen hier vinden.

 


NA DE FINISH

Als deelnemer van de Classico Boretti ontvang je bij de finish een welverdiende medaille en een authentieke Italiaanse Trattoria Boretti pasta

Vervolgens kan je samen met je fietsvrienden nagenieten op het finish festival waar Italiaanse gezelligheid centraal staat. Bellisimo!

BEWAAKTE FIETSENSTALLING

Uiteraard zorgen we ervoor dat je je fiets kunt stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling bij start/finish. 


Fotografie en aftermovie

Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden.

Na afloop van de tocht vind je de foto's op onze Facebookpagina.

Marathon Photos Live

Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto's van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf via onderstaande button bekijken en bestellen.

Marathon Photos Live 


 

We Care About Cycling

Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.