4.700 fietsers en lentezon tekenen voor een prachtige jubileum editie

images

Vandaag stond de 10e editie van Classico Boretti op het programma. Met 4.700 deelnemers en een prachtig lentezonnetje ging hiermee op succesvolle wijze de We Are Cycling tour van start. De deelnemers aan de Classico volbrachten 30, 65, 115 of 165 km en konden zich in en om de Utrechtse Heuvelrug helemaal uitleven.

Ook de tiende editie van de Classico Boretti bleek dit jaar weer zeer begeerd bij de wielerliefhebber. Veel fietsgroepen verzamelden zich vandaag om samen de benen los te fietsen. Naast vrienden, maakten ook families er een dagje uit van. De nieuwe familietocht inspireerde hen om mee te doen aan de tour van 30 kilometer.

Vanaf de start- en finishlocatie in Rhenen gingen de routes dwars door bossen, landgoederen, heidevelden en karakteristieke dorpjes. Het parcours van de kortste tocht kronkelde zich over de prachtige wegen rond Amerongen terwijl de andere drie tochten ook het gebied rond de Hoge Veluwe verkenden. Uiteraard moesten de deelnemers klassieke hellingen als de Grebbeberg, de Amerongse berg, de Posbank en de Italiaanseweg over. Een flinke uitdaging, maar aan het einde van de rit stond dan weer een leuke beloning te wachten. Alle deelnemers werden getrakteerd op een goed verzorgde pasta party met een echte, Italiaanse pastamaaltijd.

Nieuwe wielerkalender in Nederland
Organisator Dimitri Bonthuis van Golazo Nederland kijkt met voldoening terug op de 10e editie van de Classico Boretti: “Met de Classico Boretti hebben wij een prachtige start gemaakt met onze nieuwe wielerkalender. We zijn blij dat we deze mooie tocht aan ons portfolio hebben kunnen toevoegen. Het is voor ons een succesvol begin van de activiteiten in Nederland, in navolging van de ruim vijftig tochten die we in het buitenland organiseren.”

Wie het heeft gemist of graag op herhaling wil: de 11e Classico Boretti staat gepland voor zaterdag 5 mei 2018. Wie niet kan wachten tot volgend jaar, kan de klimbenen testen tijdens de 14e KlimClassic op Hemelvaartsdag. In juni staan de keienstroken van Drenthe’s Mooiste, de Erik Dekker Classic, op het programma.
De volledige Nederlandse wielerkalender van Golazo is te vinden op www.wearecycling.nl.