Sfeervolle 12e editie van de Classico Boretti op het Framed Festival

images

In een fris lentezonnetje begon vanaf het Framed Festival in Papendal de stijf uitverkochte twaalfde editie van de Classico Boretti 2019. Het festivalterrein kleurde al vroeg in de ochtend gezellig groen, dankzij de officiële Boretti shirts die alle deelnemers traditiegetrouw bij hun inschrijving ontvingen.  

De eerste enthousiastelingen maakten zich om 08.30 uur klaar voor het eerste startsein voor de tocht van 165 km. In totaal deden ruim 4600 deelnemers mee over 4 verschillende afstanden met elk uur een eigen officiële startschot. Speaker Vincent, onze sfeermaker stuurde de deelnemers met een high five op pad.

Eenmaal onderweg was het genieten geblazen. In een heerlijk lentezonnetje reden grote pelotons langs de beboste paden en prachtige heidevelden van de Veluwe, inclusief de nodige hoogtemeters.
Onderweg konden de deelnemers bij een van de gezellige verzorgingsposten even uitrusten en bijtanken. Zeer voldaan arriveerden de deelnemers na hun knappe prestatie weer aan de finish op Papendal. Na een terechte beloning in de vorm van de echte Classico Boretti Medaille, konden de deelnemers hun energiepijl weer bijvullen met een overheerlijke pasta van Holy Pasta. Na de pasta werden de fietsavonturen uitgewisseld onder het genot van een lekker drankje en muziek op het Framed Festival tijdens de UCI BMX Supercross World Cup wedstrijden.

De Classico Boretti is onderdeel van de We Are Cycling serie. De volgende tocht op de We Are Cycling Kalender is de KlimClassic, op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag). Tijdens deze tocht kun je samen met je fietsvrienden genieten van uitdagende, nieuwe en vaak onbekende beklimmingen rondom de Belgische Voerstreek en Ardennen.

We hebben de dag ook vastgelegd, bekijk hier het fotoalbum en hieronder de officiële aftermovie.