Terugblik 14e editie Classico Boretti

images

Zaterdag 14 mei had een Italiaans tintje voor de vele wielrenners die aan de start stonden van de uitverkochte Classico Boretti. Vanuit Ede waren er vijf routes uitgezet over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Deelnemers hadden de keuze uit 30, 65, 115, 170 of zelfs 200 km.

Op deze zonnige dag hebben duizenden deelnemers de Classico Boretti gefietst. Velen deden dit in stijl in het unieke Boretti wielershirt dat bij de deelname was inbegrepen. De routes brachten de deelnemers via de mooie natuur die Nederland te bieden heeft naar beklimmingen als de Posbank en Grebbeberg. Ook stond traditiegetrouw de Italiaanse Weg op het programma.

Bij terugkomst op het finishterrein werden de deelnemers beloond met een medaille. Er werd nog lang nagepraat over de tocht onder het genot van een drankje en een heerlijke pastamaaltijd.

Ondanks het feit dat het evenement in algemene zin goed is verlopen, zijn wij diep geraakt door het overlijden van een deelnemer ten gevolge van een hartstilstand. Snel handelen van omstanders en hulpdiensten konden het leven van hem niet redden. In overleg met de familie doen we geen verdere mededelingen over deze gebeurtenis. De organisatie en naamgevend sponsor achter Classico Boretti betuigen het diepste medeleven aan de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.