Vorige edities

2023

Zonnige 15e Classico Boretti

Op zaterdag 13 mei 2023 was Ede wederom het decor voor de Classico Boretti. Veel fietsers trokken erop uit om de diverse routes door de mooie natuur van de Utrechts Heuvelrug en Veluwe te ontdekken. Met Italiaanse temperaturen was het perfect fietsweer. 

Fotoalbum Sfeerverslag
2022

Uitverkochte 14 editie groot succes

Zaterdag 14 mei had een Italiaans tintje voor de vele wielrenners die aan de start stonden van de uitverkochte Classico Boretti. Vanuit Ede waren er vijf routes uitgezet over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Deelnemers hadden de keuze uit 30, 65, 115, 170 of zelfs 200 km.

Foto's Aftermovie
2021

Zonnige editie vanuit Ede

In perfect fietsweer legden duizenden toerfietsers op zaterdag 10 juli de Classico Boretti af. Vanuit Ede had de organisatie vijf routes uitgezet. Deelnemers hadden de keuze uit 30, 65, 115, 170 of zelfs 200 km over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Onderweg stonden beklimmingen als de Postbank, Grebbeberg en traditiegetrouw de Italiaanse Weg op het programma. I.v.m. Covid-19 was deze editie iets anders dan andere jaren, maar natuurlijk ontbrak ook de pasta na afloop niet, om het Italiaanse tintje compleet te maken ontvingen alle deelnemers na afloop een zomerse pasta salade to go.

Foto's Sfeerverslag Aftermovie
2019

Sfeervolle 12e editie van de Classico Boretti op het Framed Festival

Zaterdag 11 mei stapten ruim 4500 fanatieke fietsers op de pedalen tijdens de uitverkochte twaalfde editie van de Classico Boretti. Grote pelotons reden door het Gelderse landschap, zwoegend door het heerlijke heerlijke lentezonnetje, langs de prachtige heide. Na de tocht genoten de deelnemers van een heerlijke pasta-maaltijd en muziek op het Framed Festival.

Foto's Sfeerverslag Aftermovie
2018

Zonnige en geslaagde 11e editie

De historische Mauritskazerne was op zaterdag 12 mei de nieuwe start/finishlocatie van de Classico Boretti. Een prachtig zonnige dag vol enthousiaste deelnemers zorgde ervoor dat het wederom een zeer geslaagde editie was.

Foto's Aftermovie Magazine
2017

4.700 fietsers en lentezon tekenen voor een prachtige jubileumeditie

Zondag 6 mei stond de 10e editie van Classico Boretti op het programma. Met 4.700 deelnemers en een prachtig lentezonnetje ging hiermee op succesvolle wijze de We Are Cycling tour van start. De deelnemers aan de Classico volbrachten 30, 65, 115 of 165 km en konden zich in en om de Utrechtse Heuvelrug helemaal uitleven.

Foto's Aftermovie Magazine
2008

Eerste Classico Boretti

De eerste Classico Boretti werd gereden op 25 mei 2008. Inmiddels is de Classico Boretti een begrip onder de Nederlandse toertochten. In de afgelopen 10 jaar is de Classico uitgegroeid tot één van de populairste wielertoertochten, bekend om o.a. het felbegeerde unieke gratis wielershirt en de Pasta Party na afloop.